Kolbászkrém kölesből
Mennyiségeket nem tudok írni ennél a receptnél, mert csak ránézésre és ízlelésre éreztem, hogy miből mennyi szükséges.
A kölest egy szűrőben alaposan átmostam, majd sós vízben feltettem főni.
Mikor megfőtt, ízesítettem:
- só
- bors
- őrölt kömény
- majoranna
- füstölt paprika
- vegamix
- 3-4 gerezd fokhagyma
- citrom kifacsart leve
- kevés növényi olaj (olíva, vagy tökmagolajat szoktam használni, a kókuszolajtól pedig hűtőben szépen összeáll és nem krém lesz belőle, hanem formázható kolbász)
Ezeket szépen összedolgozom, kóstolás után ízesítem még, ha szükséges.
Nekem az egyik kedvenc szendvicskrémem!
A kölest egy szűrőben alaposan átmostam, majd sós vízben feltettem főni.
Mikor megfőtt, ízesítettem:
- só
- bors
- őrölt kömény
- majoranna
- füstölt paprika
- vegamix
- 3-4 gerezd fokhagyma
- citrom kifacsart leve
- kevés növényi olaj (olíva, vagy tökmagolajat szoktam használni, a kókuszolajtól pedig hűtőben szépen összeáll és nem krém lesz belőle, hanem formázható kolbász)
Ezeket szépen összedolgozom, kóstolás után ízesítem még, ha szükséges.
Nekem az egyik kedvenc szendvicskrémem!
Kedves Melinda!Kb mennyi köles és arányosan mennyi fűszer kell bele? Klára
VálaszTörlésKb. 10 dkg köles 2-szere, 3-szoros mennyiségű vízben megfőzve.
Törlés