Vanilia krémes karobos keksz - gluténmentes

Már régóta szerettem volna valami kekszféleséget készíteni, de gluténmentes változatban eddig még nem vállalkoztam rá.
Most viszont sikerült kikísérleteznem a legmegfelelőbb állagú tésztát. Omlós lett és finom.


Tészta: 

- 25 dkg Alsan biomargarin
- 2 ek Coccomas kókusztejszín
- 10 dkg nádcukor (én gyümölcscukrot használtam, abból elég 7-8 dkg is, mert édesebb)
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 15 dkg kölesliszt
- 2-3 púpos evőkanál karobpor vagy kakaópor

Ha nem kakaósat szeretnénk, akkor kakaó/karob helyett vanília őrlemény és citrom héja is mehet bele.

Krém: 

2 dl kókusztejet ízlés szerinti mennyiségű cukorral és vanília őrleménnyel felteszek forralni, de közben kiveszek belőle egy keveset és simára keverem kb. 1-2 evőkanál kukorica keményítővel, majd beleöntöm a forrásban lévő kókusztejbe.

A tésztát összegyúrom, majd kinyújtom és pogácsaszaggatóval karikákra szaggatom és sütőpapíros tepsin 160 fokon kb. 10 perc alatt kisütöm. Ezután a sűrű krémből teszek kettő korongocska közé és összetapasztom.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gluténmentes kenyér - ez tényleg tökéletes állagú és ízű

Kenődiós - avagy kenőmájas máj nélkül

Kolbászkrém kölesből