Padlizsán steak

A hétvégén kemencében sütöttünk padlizsán steaket.

Eredetileg ezt serpenyőben kellene sütni, de már próbáltam tepsiben és nekem sokkal jobban ízlik, mint a serpenyős változata :)

Hozzávalók:

- 2 db nagyobb, vagy 3 db kisebb padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek mustár
- 7-8 ek ketchup
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek tökmagolaj
- 1 ek almaecet
- Só, vegamix, bors, kömény, kurkuma, majoranna és egyéb fűszerek ízlés szerint.

A padlizsánt kb. 2-3 cm-es vastagságúra szeleteljük héjastól és a többi hozzávalókat összekeverjük alaposan és megforgatjuk benne a padlizsán szeleteket. Állni hagyjuk a pácban, majd enyhén kiolajozott tepsibe pakoljuk és 180 fokon megsütjük. Hamar megsül, figyelni kell rá, nehogy megégjen.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gluténmentes kenyér - ez tényleg tökéletes állagú és ízű

Kenődiós - avagy kenőmájas máj nélkül

Kolbászkrém kölesből