2017. február 6., hétfő

Fűszeroaljban sült karfiolrózsák

Szerettem volna valami fincsi karfiolos ételt enni, ez sikerült!

Hozzávalók:

1 fej karfiol
2 dl olívaolaj
Só, bors, fokhagymapor, vegamix, füstölt paprika, bazsalikom, kömény, kurkuma.
2-3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
Sörélesztőpehely (amennyivel megszórom majd a tetejét)
1 kisebb marék szezámmag

A karfiolt nagyobb rózsákra szedve megfőzöm enyhén sós, vegamixes vízben, melybe egy fél citrom levét is belecsorgatom.

Közben az olívaolajban elkeverem a fűszereket, apróra vágom a fokhagymát és 1-2 perc alatt összesütöm, hogy kiérződjön a fűszerek illata.

Ha egy kicsit megfőtt a karfiol, akkor kihűtöm és egy hőálló jénai tálba teszem, majd rálocsolom a fűszeres olajat és alaposan megforgatom benne. A citrom másik felének levével megcsorgatom. Meghintem sörélesztőpehellyel és a szezámmaggal.
180 fokos sütőben addig sütöm, amíg piros nem lesz.

Nagyon ízletes lett. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése