Gluténmentes, élesztőmentes magvas zsemlécskék
Mai napon egy korábban kikísérletezett gluténmentes zsemle receptjét hoztam el Nektek :)
Hozzávalók:
- 1 dl mandulaliszt
- 1 dl rizsliszt vagy kukoricaliszt
- 1 dl kölesliszt
- 2 ek burgonyapehely
- 1 ek szezámpehely
- 1-2 ek utifű maghéj
- 1,5 mokkáskanál só
- 1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2,5-3 dl meleg víz
- 1 tk olívaolaj
A szárazanyagot összekeverjük, hozzáöntjük a meleg vizet, majd az olajat.
Összegyúrjuk és kis labdákat formázunk belőle, növényi tejszínnel megkenjük a tetejét, majd különböző magvakat szórunk rá, például szezámmagot, tökmagot, napraforgómagot.
180 fokos sütőben 50 perc alatt kisütjük.
Jó étvágyat! :)
Hozzávalók:
- 1 dl mandulaliszt
- 1 dl rizsliszt vagy kukoricaliszt
- 1 dl kölesliszt
- 2 ek burgonyapehely
- 1 ek szezámpehely
- 1-2 ek utifű maghéj
- 1,5 mokkáskanál só
- 1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2,5-3 dl meleg víz
- 1 tk olívaolaj
A szárazanyagot összekeverjük, hozzáöntjük a meleg vizet, majd az olajat.
Összegyúrjuk és kis labdákat formázunk belőle, növényi tejszínnel megkenjük a tetejét, majd különböző magvakat szórunk rá, például szezámmagot, tökmagot, napraforgómagot.
180 fokos sütőben 50 perc alatt kisütjük.
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése