Gluténmentes kenyér - ez tényleg tökéletes állagú és ízű
2016. január óta a vegán életmód mellett gluténmentesen is étkezem. Érzékenységet a vizsgálatok nem mutattak ki, de a panaszaim egy része csökkent, mióta gluténmentes lettem. Valószínű, hogy allergiás nem vagyok rá, de érzékeny lehetek némileg rá.
Az eredeti recept: http://erzekeny-elet.blogspot.hu/2016/05/a-tokeletes-kenyer-receptje.html
Én az alábbiak szerint alakítottam a saját ízlésemre:
Azóta a kenyér beszerzése nagy probléma lett. Valahogy egyik gluténmentes kenyér sem nyerte el igazán a tetszésemet és az elejétől fogva azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne egy normális állagú kenyeret sütni úgy, hogy nem előre gyártott gluténmentes lisztkeverékből sütöm, mert az sem a legegészségesebb.
Most végre sikerült megtalálni a legjobb állagú és ízű kenyérreceptet, ráadásul gyorsan készen van és még 2 nap múlva sem teljesen száraz.
Az eredeti recept: http://erzekeny-elet.blogspot.hu/2016/05/a-tokeletes-kenyer-receptje.html
Én az alábbiak szerint alakítottam a saját ízlésemre:
Hozzávalók:
- 20 g utifű maghéj
- 500 ml langyos víz
- 1 jó nagy púpos teáskanál só
- 4 g instant élesztő
- 20 g burgonyapehely (egyik alkalommal kicsit több sikerült, de attól csak finomabb, krumplis kenyér jellege lett)
- 5 g darált lenmag
- 100 g kukorica liszt
- 100 g rizsliszt
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g kölesliszt
- 20 g olívaolaj/vagy olvasztott kókuszolaj
Az elkészítésnél mindent úgy csináltam, ahogy a leírásban van és tökéletes lett.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése