Szilvás párnácskák gluténmentes kenyér receptjéből
Egy hirtelen ötlettől vezérelve a korábban fellelt gluténmentes kenyér receptjét átalakítottam édes kelt receptté, mivel olyan jól összeállt, gondoltam, miért ne lehetne édes változatban is elkészíteni. Nagyon jól sikerült!
Az édes változat annyiban módosult, hogy csak egy csipet sót tettem bele, 4 kanál nádcukrot (vagy más édesítőt), nem tettem bele sörélesztő pelyhet, helyette burgonyapelyhet raktam és a lisztek a következők voltak: 100 g sárgaborsóliszt, 200 g zabpehelyliszt, 50 g kölesliszt és mivel nagyon lágy volt így, ezért még tettem bele némi kukoricalisztet is. Olíva olaj helyett 100 g margarint raktam bele, de lehet kókuszzsírt is beletenni. Víz helyett lehet rizstejet (vagy bármilyen növényi tejet), én most vízzel készítettem.
Miután a keverőtálas géppel összekevertem, kinyújtottam és nagyobb kockákra szeleteltem fel a tésztát. Fahéjjal megszórt szilvaszemeket tettem a közepükbe, majd ráhajtogattam a tészta széleit. Sütőpapíros tepsiben 160-170 fokon kisütöttem.
Ezután szilvát összeturmixoltam gyümölcscukorral, ezt tálaltam hozzá öntetként. Nagyon ízlett mindenkinek!
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése