Szilvás párnácskák gluténmentes kenyér receptjéből

Egy hirtelen ötlettől vezérelve a korábban fellelt gluténmentes kenyér receptjét átalakítottam édes kelt receptté, mivel olyan jól összeállt, gondoltam, miért ne lehetne édes változatban is elkészíteni. Nagyon jól sikerült!
Az eredeti kenyér recept:


Az édes változat annyiban módosult, hogy csak egy csipet sót tettem bele, 4 kanál nádcukrot (vagy más édesítőt), nem tettem bele sörélesztő pelyhet, helyette burgonyapelyhet raktam és a lisztek a következők voltak: 100 g sárgaborsóliszt, 200 g zabpehelyliszt, 50 g kölesliszt és mivel nagyon lágy volt így, ezért még tettem bele némi kukoricalisztet is. Olíva olaj helyett 100 g margarint raktam bele, de lehet kókuszzsírt is beletenni. Víz helyett lehet rizstejet (vagy bármilyen növényi tejet), én most vízzel készítettem. 

Miután a keverőtálas géppel összekevertem, kinyújtottam és nagyobb kockákra szeleteltem fel a tésztát. Fahéjjal megszórt szilvaszemeket tettem a közepükbe, majd ráhajtogattam a tészta széleit. Sütőpapíros tepsiben 160-170 fokon kisütöttem.
Ezután szilvát összeturmixoltam gyümölcscukorral, ezt tálaltam hozzá öntetként. Nagyon ízlett mindenkinek!
Jó étvágyat! :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Köles"túró" tortácskák

Kenődiós - avagy kenőmájas máj nélkül

Gluténmentes kenyér - ez tényleg tökéletes állagú és ízű