Polenta pizza
Egy gyors és egészséges ebédre vágytam és ezt a polenta pizzát állítottam össze.
Hozzávalók a "pizza" tésztához:
- 1 bögre (3 dl) kukoricadara
- Háromszoros mennyiségű víz
- Só, vegamix, oregánó, bazsalikom, majoranna, pizza fűszerkeverék,
- 4-5 evőkanálnyi sörélesztőpehely
A kukoricadarát feltesszük főni háromszoros mennyiségű vízben a fűszerekkel együtt. Mikor megfőtt, sütőpapírral bélelt pizzasütő formában szétnyomkodom még melegen, hogy formázható legyen.
A feltét tetszés szerinti lehet, én most az alábbiak szerint készítettem:
20 dkg csiperkegombát felaprítva megpirítottam kis olívaolajon sóval, borssal, kakukkfűvel, vegamix-el, oregánóval.
Sárgaborsólisztet vízzel és fűszerekkel, fekete sóval, sörélesztőpehellyel összekevertem, hogy sűrű masszát kapjak és ebbe beleforgattam a gombát, fagyasztott kukoricát, póréhagymát (lehet bármilyen más zöldséget, amit szerettek). A pizza tetejét megkentem vékonyan paradicsompürével és erre szeleteltem néhány vékony szelet paradicsomot, majd ráöntöttem a sárgaborsó lisztes, zöldséges masszát és pirulásig sütöttem 180 fokon.
Friss petrezselyemmel tálaltam.
Jó étvágyat!
Hozzávalók a "pizza" tésztához:
- Háromszoros mennyiségű víz
- Só, vegamix, oregánó, bazsalikom, majoranna, pizza fűszerkeverék,
- 4-5 evőkanálnyi sörélesztőpehely
A kukoricadarát feltesszük főni háromszoros mennyiségű vízben a fűszerekkel együtt. Mikor megfőtt, sütőpapírral bélelt pizzasütő formában szétnyomkodom még melegen, hogy formázható legyen.
A feltét tetszés szerinti lehet, én most az alábbiak szerint készítettem:
20 dkg csiperkegombát felaprítva megpirítottam kis olívaolajon sóval, borssal, kakukkfűvel, vegamix-el, oregánóval.
Friss petrezselyemmel tálaltam.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése