Fűszeroaljban sült karfiolrózsák
Szerettem volna valami fincsi karfiolos ételt enni, ez sikerült!
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 dl olívaolaj
Só, bors, fokhagymapor, vegamix, füstölt paprika, bazsalikom, kömény, kurkuma.
2-3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
Sörélesztőpehely (amennyivel megszórom majd a tetejét)
1 kisebb marék szezámmag
A karfiolt nagyobb rózsákra szedve megfőzöm enyhén sós, vegamixes vízben, melybe egy fél citrom levét is belecsorgatom.
Közben az olívaolajban elkeverem a fűszereket, apróra vágom a fokhagymát és 1-2 perc alatt összesütöm, hogy kiérződjön a fűszerek illata.
Ha egy kicsit megfőtt a karfiol, akkor kihűtöm és egy hőálló jénai tálba teszem, majd rálocsolom a fűszeres olajat és alaposan megforgatom benne. A citrom másik felének levével megcsorgatom. Meghintem sörélesztőpehellyel és a szezámmaggal.
180 fokos sütőben addig sütöm, amíg piros nem lesz.
Nagyon ízletes lett. Jó étvágyat!
1 fej karfiol
2 dl olívaolaj
Só, bors, fokhagymapor, vegamix, füstölt paprika, bazsalikom, kömény, kurkuma.
2-3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
Sörélesztőpehely (amennyivel megszórom majd a tetejét)
1 kisebb marék szezámmag
A karfiolt nagyobb rózsákra szedve megfőzöm enyhén sós, vegamixes vízben, melybe egy fél citrom levét is belecsorgatom.
Közben az olívaolajban elkeverem a fűszereket, apróra vágom a fokhagymát és 1-2 perc alatt összesütöm, hogy kiérződjön a fűszerek illata.
Ha egy kicsit megfőtt a karfiol, akkor kihűtöm és egy hőálló jénai tálba teszem, majd rálocsolom a fűszeres olajat és alaposan megforgatom benne. A citrom másik felének levével megcsorgatom. Meghintem sörélesztőpehellyel és a szezámmaggal.
180 fokos sütőben addig sütöm, amíg piros nem lesz.
Nagyon ízletes lett. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése