Padlizsán steak
A hétvégén kemencében sütöttünk padlizsán steaket.
Eredetileg ezt serpenyőben kellene sütni, de már próbáltam tepsiben és nekem sokkal jobban ízlik, mint a serpenyős változata :)
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb, vagy 3 db kisebb padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek mustár
- 7-8 ek ketchup
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek tökmagolaj
- 1 ek almaecet
- Só, vegamix, bors, kömény, kurkuma, majoranna és egyéb fűszerek ízlés szerint.
A padlizsánt kb. 2-3 cm-es vastagságúra szeleteljük héjastól és a többi hozzávalókat összekeverjük alaposan és megforgatjuk benne a padlizsán szeleteket. Állni hagyjuk a pácban, majd enyhén kiolajozott tepsibe pakoljuk és 180 fokon megsütjük. Hamar megsül, figyelni kell rá, nehogy megégjen.
Jó étvágyat!
Eredetileg ezt serpenyőben kellene sütni, de már próbáltam tepsiben és nekem sokkal jobban ízlik, mint a serpenyős változata :)

- 2 db nagyobb, vagy 3 db kisebb padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek mustár
- 7-8 ek ketchup
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek tökmagolaj
- 1 ek almaecet
- Só, vegamix, bors, kömény, kurkuma, majoranna és egyéb fűszerek ízlés szerint.
A padlizsánt kb. 2-3 cm-es vastagságúra szeleteljük héjastól és a többi hozzávalókat összekeverjük alaposan és megforgatjuk benne a padlizsán szeleteket. Állni hagyjuk a pácban, majd enyhén kiolajozott tepsibe pakoljuk és 180 fokon megsütjük. Hamar megsül, figyelni kell rá, nehogy megégjen.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése