2017. április 13., csütörtök

Köles "túrós" lepényke

Húsvétra készülök és hétvégén olyan vendégeink jönnek, akikből az egyik személy gluténmentesen étkezik. Ezért szerettem volna remekelni egy finom gluténmentes sütivel, így elkészítettem az alábbi receptet némi módosítással:
http://www.kertkonyha.hu/2017/01/10/kolesturos-lepenykek/

A hozzávalók nálam így néztek ki (rögtön dupla adagot készítettem, mert a receptben lévő adag elég kicsinek bizonyult)
  • 800 ml vaniliás rizsital
  • 200 g száraz köles
  • 300 g kölesliszt
  • 3-4 evőkanál kókusztejpor
  • 100 g gyümölcscukor
  • 180 g mazsola
  • 1 nagy alma hámozva és reszelve
  • 1 citrom leve és héja
  • 1,5 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4-5 evőkanál kukoricadara (ezt a már majdnem megfőtt köleshez szórtam)
  • 2 csipet só
Az elkészítése az eredeti receptben leírt instrukciók alapján történt. Nagyon finom lett!

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése